Kåta tanter

Underhållning är sällan så bra som när den inte ÄR underhållning. Det här underbara "debattartikeln" av två påtagligt hormonellt handikappade medelålders damer som efterlyser lite mer machobrutalism i det svenska samhället är så psykotisk att man inte kan låta bli att undra om den inte borde förses med en varningstext. Det är något oerhört komiskt med föredettingar som inser, 20 år för sent, att de helt enkelt inte är så heta längre. Eller, "raffiga", kanske vi ska säga, för att tala med lärde män på latin, och med bönder på bönders vis.

Inte för att jag känner mig särskilt träffad, artikeln verkar rikta sig nästan uteslutande till 30-nånting män med spädbarn, men man kan ju nästan inte låta bli att hänföras av formuleringar som:

"På ett bröllop härom veckan ses dessa pappor försöka finna sig i sig nya roll som den svenske, äntligen jämställde mannen. [...] Själva står vi och betraktar ett ”shaking baby syndrome” och undrar varför ingen pratar med oss längre[?]"

Det kan inte vara för att ni tar er själva på så stort allvar och tycker att ni är så "raffiga" att man drabbas av fekala kräkningar vid blotta tanken? Hur svårt kan det vara att inse att ingen normal 30-nånting man ens är avlägset sugen på att följa med på era rödbrusigt smygalkade och svårt elitkulturella erotiska äventyr? I Grekland. Jag dör. Nog för att vem som helst kan drabbas av knullpanik, men en sån här härdsmälta, offentlig dessutom, är bara för mycket. Man undrar ju vem det är som runkar i smyg. Med tanke på ingen "pratar med" er längre, alltså. Eller, vad vet jag, fortsätt att vara singeltanter på krogen, det verkar ju funka.

Jag kan inte låta bli att minnas när Olle Ljungström, 40 år gammal, vinglar in på en scen under parollen "ung och kåt", och mest ser ut som att han ska dö vilken sekund som helst. Kåt är inte ordet. Ung är inte ens på kartan. Desperat är ordet.

Kommentarer
Postat av: Nina

Men jävlar. Jag börjar gråta. Vad i HELVETE.

2008-08-26 @ 19:49:57
URL: http://www.igel.bloggagratis.se
Postat av: celina

Är det ett ödets nyck att reklamen som visas i artikeln om krusenstjerna är reklam för Jan Guillos nya bok?

2008-08-27 @ 09:52:26
URL: http://celina.blogg.se/
Postat av: Martin

Guillou? På Expressens hemsida? Vart är världen på väg?

2008-08-27 @ 10:37:31
URL: http://radarminnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0