Ja, jag vet att det är julafton imorgon...

...men just nu är det DN som gäller. Vad i hela friden är det som pågår? Först noterar man att hela förstasidan är full med nödrim (alltså, nu snackar vi nödrim, vad sägs om: "En mjölkbonde får ständigt gno. Att det är jul bryr sig ingen ko.") Sen får man syn på denna bildbyline (den där frisyren måste ju vara kriminell). Och slutligen, som grädde på moset, rapporterar man att påven har gått bort sig i bögdjungeln. Igen. Asså, jag vet inte om det är hets mot folkgrupp eller nåt, men folk som gillar påven måste ju fan vara vanskapta.

På tal om hets mot folkgrupp, såg ni tv-programmet med den eggande titeln "Judisk högtid" igår kväll? Asså, VAFAN. Som av en händelse satt jag och Celina och kollade på "Rapport till himlen" kvällen innan, där Kjell Bergqvist gör en strålande roll som svårt patetisk präst. Hans tal om livet, ljuset och mörkret återgavs fanimej ordagrannt i det där programmet. Helt ofattbart.

Vad är DU värd?

Såhär på årsdagen av attentatet mot Pan Am Flight 103 kan det vara värt att komma ihåg vad ett liv är värt:

Ett amerikanskt liv är värt $10000000 .

Ett iranskt liv är värt $213000.

Det kan även vara värt att påminna om att själva skuldfrågan alltid är relativt oväsentlig. I fallet med 243 döda västerlänningar kan man sträcka sig till att bura in en och annan libyer på lösa grunder. I fallet 274 döda ljusbruna västasiater, där man som av en händelse vet exakt vem som låg bakom, är det inte ens nödvändigt att be om ursäkt.

YES!

(Det här inlägget skrev jag för snart 48 timmar sen. Av någon anledning har det inte synts på bloggen. Som den Nostradamus jag är så var i alla fall förutsägelsen korrekt.)

Plötsligt känns det som att jag har fått galna kräksjukan. Helvete. Spyfest hemma hos mig om två timmar!

Minus gånger minus blir plus!

I Stockholm rapporteras det att snubbar som köper ut sprit till minderåriga har börjat tillämpa alternativa betalningsmetoder. Man kan inte låta bli att imponeras. De är driftiga, barnaknullarna.

På tal om DN så läser jag på deras förstasida att vår käckt hästsvansförsedde finansminister står på en presskonferens och säger att "ekonomin är grym nu". Vadå grym? Menar han bra eller? Nej, han menar grym som i oförlåtande, hänsynslös och lite ond. Och så undrar de varför ungdomar inte intresserar sig för politik? Det är ju omöjligt att förstå vad politikerna säger!

Bra timing

Jag missade detta själv, men en kollega tipsade just om ett fantastiskt sammanträffande. Två dagar efter terrorattacken i Indien i november serverade lunchrestaurangen på jobbet en maträtt med det fantasieggande namnet "Köttfärsbombay". Det hela kompliceras av att jag tror att det jobbar en pakistanier i köket. Jag anar, i vanlig ordning, en konspiration.


Inte så smakfullt kanske, men väldigt kul.

Are you spotified?

Jaha, då var det väl till slut min tur att skriva om Spotify då.

Jag har gjort mitt bästa för att på ett vetenskapligt sätt utvärdera Spotify under den gångna veckan, och här är mina slutsatser:

1. Så jävla kul.
2. Ingen AC/DC? Skandal.
3. Handsome! 1997 all over again!

Jag har för övrigt en invite liggande som jag gladeligen ger bort i julklapp till den som smörar på bästa sätt.

New kicks!

Jag har ju gjort en liten tradition av att modeblogga så fort jag köper skor, så jag kände mig tvungen att göra det den här gången också. Nike SB Zoom Air Harbor är det lätt fåniga namnet. Och ja, de ser ut som alla mina andra skor.


Leopardmönster! SJUUUUUUKT otippat. Celina jublar.

På tal om vildsvin

Till Celina, som envist hävdar att vildsvin är närsynta och springer in i saker. Det kanske stämmer, men de verkar även ha störst cojones i historien.

 
Nu är du inte så kaxig längre, va? Lejontönt.

De sju

Blev utmanad av Frida: "De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar."

Troligt att jag känner sju personer som bloggar och inte redan har gjort det här, för övrigt. Jag skiter härmed i att utmana någon, med hänvisning till bristande underlag.

Dessutom börjar jag misstänka att den här listan är till för att ställa diagnos på folk. Efter att ha läst igenom mina punkter råder det hur som helst inget tvivel om att jag är ett psykfall. Hur som helst:

1. Jag fascineras av politik och politiska system och ideologier. Särskilt utomlands, och i synnerhet i USA. Jag är dock inte politisk aktiv själv, och funderar inte så mycket över vad jag egentligen tycker – jag är mest intresserad av vad andra tycker, och varför. När jag väl pratar politik (mina egna åsikter alltså) så är det av någon anledning oftast med min pappa och det slutar nästan alltid med att jag kallar honom smygfascist och åker hem och surar.

2. Jag städar badrummet och diskar extremt intensivt, så att jag svettas floder. Det har att göra både med att jag jobbar hårt och att jag använder väldigt varmt vatten (när det gäller badrummet blir det inte bättre av att jag måste göra det med stängd dörr så att inte kattjävlarna kommer in och hoppar ner i en toalett full med rengöringsmedel). Står inte ut med tanken på att diska i ljummet eller halvkallt vatten.

Det är inte så att jag speciellt gillar att utföra dessa sysslor, men jag tycker att de ska göras ordentligt när de väl görs. Folk som t.ex. inte diskar undersidan på tallrikar (efter att de stått i en trave i diskhon alltså) kan jag mycket väl tänka mig att misshandla i en mörk gränd. När jag bodde i korridor var det någon lågpanna som envisades med att ställa in tallrikar i skåpen som det typ hängde spaghetti och köttfärssås-rester under. Psykos.

3. Jag är fruktansvärt dålig på namn. Flera av mina jobbigaste barndomsminnen (ni vet såna där som man kommer på ibland, och liksom skäms för, helt utan anledning) handlar om situationer där jag verkligen borde ha vetat vad någon hetat men inte kommit på det. Ibland kommer jag typ inte ihåg vad mina närmaste arbetskamrater (typ 10 pers) heter. De jag träffar varje dag i lunchrummet kan vara glada att jag över huvud taget känner igen dem till utseendet.

4. Jag gillar verkligen inte att gå, i alla fall inte som transportmedel. Jag cyklar nästan jämt, överallt. Sak samma om jag ska 200 meter eller en halvmil. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig. Jag tror att det egentligen inte är så att jag ogillar att gå – utan att jag gillar att cykla.

5. Jag blir illa till mods av de flesta sagor. Sagor ska alltid vara så jävla sorgliga och hemska, och jag förstår inte varför. Barn är väl för fan psyko nog, utan att man tutar i dem att de måste akta sig så inte vargen käkar upp farmor, eller?

6. Jag har ett väldigt gott tålamod. Både med med mig själv och med andra (även myndigheter och liknande). Med ett ganska stort undantag. Jag KLARAR INTE AV när folk ska göra något som jag själv skulle kunna göra och gör det långsamt och/eller dåligt (ett undantag från undantaget (såna finns alltid!) är när jag undervisar). Av denna anledning hatade jag grupparbeten i skolan (om det inte var någon i gruppen som var ännu mer autistisk än jag, och därmed tog på sig allt själv och gjorde det bra, så att jag slapp). Detta innbär även att jag inte kan delegera uppgifter. Jag skulle bli den sämsta chefen EVER.

7. Jag är verkligen inte modeintresserad, men är jävligt petig med kläder. I långa perioder klär jag mig nästan enbart i en viss utstyrsel – det har varit bruna/svarta/mörkgrå manchesterbrallor och svart hoodie rätt länge nu... Särskilt illa är det med skor. Jag köper av princip bara skor av några få märken, i stort sett utan undantag. Jag skyller detta beteende på skateboardkulturen.

RSS 2.0