De sju

Blev utmanad av Frida: "De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar."

Troligt att jag känner sju personer som bloggar och inte redan har gjort det här, för övrigt. Jag skiter härmed i att utmana någon, med hänvisning till bristande underlag.

Dessutom börjar jag misstänka att den här listan är till för att ställa diagnos på folk. Efter att ha läst igenom mina punkter råder det hur som helst inget tvivel om att jag är ett psykfall. Hur som helst:

1. Jag fascineras av politik och politiska system och ideologier. Särskilt utomlands, och i synnerhet i USA. Jag är dock inte politisk aktiv själv, och funderar inte så mycket över vad jag egentligen tycker – jag är mest intresserad av vad andra tycker, och varför. När jag väl pratar politik (mina egna åsikter alltså) så är det av någon anledning oftast med min pappa och det slutar nästan alltid med att jag kallar honom smygfascist och åker hem och surar.

2. Jag städar badrummet och diskar extremt intensivt, så att jag svettas floder. Det har att göra både med att jag jobbar hårt och att jag använder väldigt varmt vatten (när det gäller badrummet blir det inte bättre av att jag måste göra det med stängd dörr så att inte kattjävlarna kommer in och hoppar ner i en toalett full med rengöringsmedel). Står inte ut med tanken på att diska i ljummet eller halvkallt vatten.

Det är inte så att jag speciellt gillar att utföra dessa sysslor, men jag tycker att de ska göras ordentligt när de väl görs. Folk som t.ex. inte diskar undersidan på tallrikar (efter att de stått i en trave i diskhon alltså) kan jag mycket väl tänka mig att misshandla i en mörk gränd. När jag bodde i korridor var det någon lågpanna som envisades med att ställa in tallrikar i skåpen som det typ hängde spaghetti och köttfärssås-rester under. Psykos.

3. Jag är fruktansvärt dålig på namn. Flera av mina jobbigaste barndomsminnen (ni vet såna där som man kommer på ibland, och liksom skäms för, helt utan anledning) handlar om situationer där jag verkligen borde ha vetat vad någon hetat men inte kommit på det. Ibland kommer jag typ inte ihåg vad mina närmaste arbetskamrater (typ 10 pers) heter. De jag träffar varje dag i lunchrummet kan vara glada att jag över huvud taget känner igen dem till utseendet.

4. Jag gillar verkligen inte att gå, i alla fall inte som transportmedel. Jag cyklar nästan jämt, överallt. Sak samma om jag ska 200 meter eller en halvmil. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig. Jag tror att det egentligen inte är så att jag ogillar att gå – utan att jag gillar att cykla.

5. Jag blir illa till mods av de flesta sagor. Sagor ska alltid vara så jävla sorgliga och hemska, och jag förstår inte varför. Barn är väl för fan psyko nog, utan att man tutar i dem att de måste akta sig så inte vargen käkar upp farmor, eller?

6. Jag har ett väldigt gott tålamod. Både med med mig själv och med andra (även myndigheter och liknande). Med ett ganska stort undantag. Jag KLARAR INTE AV när folk ska göra något som jag själv skulle kunna göra och gör det långsamt och/eller dåligt (ett undantag från undantaget (såna finns alltid!) är när jag undervisar). Av denna anledning hatade jag grupparbeten i skolan (om det inte var någon i gruppen som var ännu mer autistisk än jag, och därmed tog på sig allt själv och gjorde det bra, så att jag slapp). Detta innbär även att jag inte kan delegera uppgifter. Jag skulle bli den sämsta chefen EVER.

7. Jag är verkligen inte modeintresserad, men är jävligt petig med kläder. I långa perioder klär jag mig nästan enbart i en viss utstyrsel – det har varit bruna/svarta/mörkgrå manchesterbrallor och svart hoodie rätt länge nu... Särskilt illa är det med skor. Jag köper av princip bara skor av några få märken, i stort sett utan undantag. Jag skyller detta beteende på skateboardkulturen.

Kommentarer
Postat av: OC-Anna

Alltså del två av nummer två: håller med nåt så oerhört! Gäller även utsidan av glas såklart, som tyvärr också negligeras alldeles för ofta (särskilt i korridorer dårå)..ääääk!

2008-12-01 @ 16:09:58
Postat av: Martin

Åh! En själsfrände! Jo, asså, glasen var inte så snygga i den där korridoren heller kan jag säga. En annan grej jag stör mig på i samband med diskning är när folk lämnar diskborsten helt kladdig. Särskilt handtaget.I korridoren (jaja...) fanns det för övrigt en person som varje morgon kokade havregrynsgröt och lämnade en stor gröt-bobba i slasken, som han/hon sedan vispade runt lite i med diskborsten (för att vattnet skulle rinna undan?) och sedan lämnade. Resultatet var alltså en diskho full med gröt och en diskborste full med gråbrunt klägg.

2008-12-01 @ 16:26:49
URL: http://radarminnet.blogg.se/
Postat av: celina

AJ LAVV JOOO! på rikt.

2008-12-01 @ 21:36:23
URL: http://celina.blogg.se/
Postat av: Äm

Skriver under på 6:an, jag avskyr grupparbeten av exakt samma anledning. Och jag var inne på veryfishy och läste hennes punkter och din kommentar om tanden. Och jag måste bara fråga (eftersom jag själv hade en grå framtand från att jag var typ 4 till att jag var närmare 8, på grund av ett par röda hängslebyxor) dig hur jävvvvla många det var som frågade "varför har du en bruuuun taaand?"?

2008-12-08 @ 18:02:40
URL: http://amali.blogg.se/
Postat av: Martin

Jag minns inte att det var så många. Knappt ens nån. Men jag är å andra sidan begåvad med världens sämsta långtidsminne när det gäller såna där vardagliga saker. Men det var alltså inte tillräckligt många för att det ska ha etsat sig fast som en jobbig barndomsgrej iaf. Eller så har jag förträngt det.

2008-12-08 @ 18:38:58
URL: http://radarminnet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0