Mysteriet med den hemliga handen

I vårt hus finns det, som i de flesta andra hus, strikta regler för vad som gäller i tvättstugan. Bland annat får torkrummet inte användas efter kl. 22, något som jag högaktningsfullt brukar ignorera. Igår kväll stod jag där nere i värmen och packade ihop min halvtorra tvätt vid halv elva nångång, när jag plötsligt hörde hur dörren till torkrummet öppnades. Den öppnades inte mer än till en springa på en decimeter, och en hand stacks blixtsnabbt in och stängde av torkfläkten (strömbrytaren sitter precis bredvid dörren), för att sedan försvinna lika fort som den dök upp. Nu undrar jag: Vem är arg nog att orka gå ner i källaren och stänga av torkfläkten, men inte nyfiken nog att sticka in huvudet och kolla vem förövaren är? Och en liten hämnd hade väl ha varit på sin plats? Han eller hon kunde väl åtminstone ha släckt lyset för mig när de ändå höll på att trycka på knappar, så jag hade fått stå där och famla i mörkret en stund.

Första klassens replokal

Var och kollade på en replokal i Ekeby igår. Inget konstigt med det, jag har varit där förut, även i precis exakt den här lokalen. Men jag var ändå inte beredd på att stöta på den största mögelkoloni jag sett i mitt liv. Som final hoppade det ut en råtta ur en plastback med gammalt skrot också. Tror jag hoppar den där repan.

För övrigt. Det här med p-böter. Jej blir så deprimert! Man kan ju tycka att man skulle slippa sånt i sånt otroligt punkigt område som ute vid de sunkiga replokalerna i Ekeby, men NEJ. 350 spänn för att jag stod på en grusväg mitt ute i ingenstans i en och en halv timme.

Gubbjäveln mot strömmen går med strömmen och...

...skaffar en blogg. Sent omsider. Kanske är det så att den värsta blogghysterin är över nu, och det därmed känns OK igen? Jag vet inte.

Hursomhelst. Häromdan kom det fram att alla runt mig vid lunchbordet röstade på folkpartiet i förra valet. Jag kunde inte låta bli att utbrista något i stil med: "Jag är omgiven av intellektuella dvärgar!". Är det sånt som klassas som social kompetens?

RSS 2.0