Badjävlar

Enligt DN är en tredjedel av Sveriges befolkning inte simkunnig. Som simkunnig räknas man om man klarar av att simma 200 meter, varav 50 på rygg. Detta jämförs i artikeln med att cykla tre kilometer: "[E]n simning på 200 meter [liknar] en tre kilometers (sic) lång cykelrunda. Alla klarar inte av en sådan tur på cykeln utan att pausa."

Allvarligt, vem FAN klarar inte av att cykla tre kilometer utan att pausa? Knappast en tredjedel av befolkningen i alla fall. En cykel kan man ju för övrigt vila på utan att kliva av. Jag tror helt enkelt inte på det där. Dessutom har jag sjukt svårt att tro att de som drunknar på badplatser gör det för att de plötsligt blir så trötta att de inte orkar simma vidare och bara sjunker hux flux. Jag menar, hur sjukt slut måste man inte bli för att komplett ge upp och sjunka? Att bara hålla sig flytande kräver ju nästan ingen energi alls. Det måste vara något annat som händer när folk drunknar på badplatser, eller?

Betongfilé

Igår avslöjade en illasinnad men ärlig våg för mig att jag numera väger 20 kilo mer än för tio år sen (och fem kilo mer än för ett halvår sen!). Nog för att jag väl var överdrivet tunn på den tiden, men nån jävla måtta får det väl ändå vara? Sagt och gjort, raka spåret till gymet bar det av. Körde samma program som jag gjorde för några år sen – vilket man såhär i efterhand kan konstatera att jag kanske borde ha insett var något overkill. Idag känns det som att mina ryggmuskler är gjorda av betong. Så om någon ser mig på stan och tycker att min gångstil ser överdrivet stel ut så beror det inte på förstoppning. Bara så att ni vet.

Celina påstår att den senaste viktökningen är intimt förknippad med ett ymningt alkoholintag. Man är väl en sån där semesteralkis, även om man "jobbar" på sommaren.


Den här bilden är visserligen bara fyra år gammal, men den visar åtminstone både sprit och ett smalare jag, så den fick vara med. Sen är den ju så fin också.

Tidsfördriv

Jag är barnsligt förtjust i fenomen där verkligheten överträffar dikten. Det mest fulländade exemplet måste vara landet Nordkorea. Kolla in deras oficiella hemsida, det är liksom som ett parallellt universum. Det här bildgalleriet är obetalbart.

Just det, allt började med det här. Vafan?

Det nya, sunda, levernet

För några dagar sen bad jag Celina att påminna mig i framtiden om att jag faktiskt har lovat mig själv att bli lite mer hälsosam. "Visst" tyckte hon, "det är ju bra för mig också".

Gissa vem som föreslog, och genomförde, marängsviss till middag igår. Och imorse (well) blev det en och en halv pizza till frukost. Men det var faktiskt inte Celinas fel.


Marängsviss, king size.

Jag har lärt mig knyta skorna!

Jag klarade mig precis undan pinsamheten att ha studerat i tio år på universitet utan att kunna knyta skorna ordentligt. Nu har jag nämligen äntligen lärt mig, med ungefär två månaders marginal till tioårsjubileet. Nu låter det som att jag är en nån slags savant med motorik som en tvååring, går i sidled och memorerar tågtidtabeller, men det är faktiskt inte sant. Jag utmanar er allihop: knyter ni rosetter i form av kärringknutar eller råbandsknopar? Lite empirisk forskning här på kontoret visar att folk som är väl förtrogna med råbandsknopar likförbannat knyter sina skor med kärringknutar -- detta trots att de upplever att knuten ofta går upp. Man undrar ju hur det är ställt med forskarsverige.

Mobilskandal

Min telefon kan inte stava till "nachos". Ska det verkligen få vara så? Det känns som att det inte är min telefon, riktigt.

RSS 2.0