The soundtrack of Uppsala kommun!

Efter att ha varit utomsocknes i ett par dagar kommer man glad i hågen hem till Uppsala igen och möts, i vanlig ordning, av ett antal nya hål i marken. Uppsala kommun gillar verkligen att gräva. Så jag tänkte att vi skulle sätta ihop en liten blandskiva och skicka till tekniska kontoret, för att visa att vi uppskattar deras ihärdiga grävande. Om du har en bra låt på lager, med någon slags anknytning till grävande, så tveka inte att lämna en kommentar.

Än så länge har jag:

1. James och Karin – Har du grävt någon grop idag?
2. U2 – I still haven't found what I'm looking for
3. Deftones – Hole in the earth

Dagens idiotsyssla

Passade på att njuta av födelsedagen genom att tömma källparkspoolen på vatten.


Här är halva jobbet gjort, jag glömde såklart att fota hur det såg ut från början.


Sådärja. Det tog faktiskt inte mer än en kvart. 50 spänn på att det regnar i natt.

Det andra ålderstecknet

Jag kom på det! Det andra säkra ålderstecknet är att man råkar köpa balsam istället för schampoo. Senilitet – känn dig besegrad.

Ättestupan nästa!

Två säkra ålderstecken:

1. Du parkerar bredvid en hög trottoarkant och upplever att det är besvärligt att ta dig ur bilen.

2. Du planerar att skriva ett blogginlägg om två säkra ålderstecken, men hinner glömma bort det andra medan du skriver ner det första.

Eller som Magnus sa: "Det absolut säkraste tecknet på att man börjar bli gammal är ju att det inte ens är kul längre att skämta om att man börjar bli gammal."

Grannsämja

Nu var det så länge sen jag bloggade att datorn inte ens kom ihåg adressen hit. Och det var kanske lika bra det, för blogg.se har tydligen flyttat på sig. Men det är inte därför jag är här.

För någon vecka sen hade våra grannar i lägenheten under visning av sin lägenhet. Celina är övertygad om att de flyttar för att hon (och katterna) har drällt vatten på dem från vår balkong, samt att hennes lillasyster vid ett tillfälle råkade skaka sängkläder på vår balkong när de satt ute på sin balkong och åt. Själv tror jag inte så mycket på det där, men stämningen har varit lite tryckt.

Hur som helst, på kvällen för visningen var det tusen grader varmt, och jag hade precis kommit hem från jobbet. Eftersom minst en av våra katter inte kan betecknas som annat än oförsiktig, på gränsen till självmordsbenägen, har vi fönster och dörrar helt stängda på dagarna. Således lallade jag runt i vår stekheta lägenhet endast iklädd ett par rätt skabbiga kalsonger, när det plötsligt ringer på dörren. Innan jag ens hunnit ta mig ut i hallen öppnas dörren, och jag hör (den omisskänliga) rösten från en av våra andra grannar, som säger: "Är det här det är visning?"

"Nej, det var inte här det var visning – däremot var det här det var korkade katter och avklädda ynglingar", hinner jag tänka. Granntanten har naturligvis lämnat dörren på vid gavel, och Fuffens kutar, förutsägbar som han är, ut i trapphuset som en skållad bäver, raka vägen ner till våningen under. Som tur är hade visningen inte börjat, annars hade spekulanterna fått se en halvnaken karl jaga en dum katt genom lägenheten. Jag undrar om det är sånt som höjer eller sänker värdet?

På tal om katter så råkade jag låsa ut den andra katten på balkongen härom natten. Det var inte så populärt.

Tragisk komik

Asså, det här är ju helt tragiskt egentligen, men bilden är helt obetalbar.

olycka
Bara jag som tycker att det här ser ut som taget ur en serietidning?

När ska folk sluta säga platt-TV?

Jag pallar inte längre. Ordet platt-TV är bara för mycket. För det första så kan man väl knappt köpa en tjock-TV längre, ens om man skulle vilja, så om man köper en ny TV så är det sannolikt en platt-TV. Därför kan de väl sluta skriva "SUPERREA PÅ PLATT-TV" i reklamen? Eller? För det andra så är "platt" för mig mest ett namn på det kvinnliga könet – eftersom snoppen heter snopp och ser ut som en snopp så heter platten platt, för att den ser ut som en platt. (Nu kommer det väl nån jävla radikalfeminist och skäller ut mig för att platten bara är platt i förhållande till snoppen, och att jag därför har en manscentrerad världsbild. I helvete, säger jag. Snoppen är en snopp bara i förhållande till platten. I förhållande till t.ex. en arm, även en kvinnlig arm, är snoppen inte mycket till snopp.) Hur som helst, nu får det vara slut med platt-TV. Och vare sig man har en tjock-TV eller en platt-TV så måste man betala extra för att se plattar på den. Snacka om falsk marknadsföring.

"Ingen kickar fotboll som han..."

Jag hamnade helt utan planering på fotbollslandskamp på Råsunda. Där fick man se ett jävligt blekt landslag få pisk av Ukraina. Men man fick i alla fall se Zlatan.

image49
Det här är frisparken som det pratas om här!

RSS 2.0