Välkommen till det tjugoförsta århundradet

DN rapporterar att den brittiska före detta justitiekanslern Peter Goldsmith (han är baron också – smaka på den!) har föreslagit att skolbarn ska uppmuntras att svära en ed av lojalitet mot drottning och fosterland. Detta för att öka på den påstått skamfilade "nationella stoltheten". Jag undrar två saker: Om den "nationella stoltheten" är på väg utför, är det ens ett problem? Och om det nu är det, är den bästa åtgärden verkligen att uppmana skolbarn att svära trohet mot drottningen? Det skulle vara oerhört underhållande att se någon (helst en baron, har vi några såna?) lägga fram ett liknande förslag i Sverige.

kungen
Kära örebroare, svär mig trohet! NU!

Kommentarer
Postat av: celina

Klart det finns baroner! Dessutom smyger det tydligen omkring hur många grevar och grevinnor som helst som har slott till höger och vänster och domderar om hur man ska gömma reningsverk så att de ska slippa se eländet från sin allé. Jag antar att du medvetet har valt en bild på kungen där han ser ovanligt pillimarisk ut för övrigt.

2008-03-13 @ 14:20:02
URL: http://celina.blogg.se
Postat av: Nina

"Haha, vi lurar dem att lova! När de väl har svurit eden så är det ju lugnt! Då kan alla baroner och övrigt fint folk pusta ut, för då MÅSTE de ju vara trogna!"
Gusåbra.

2008-03-13 @ 15:23:50
URL: http://www.igel.bloggagratis.se
Postat av: Frida

Celina: Kungens ser väl alltid ut så där?

2008-03-13 @ 23:26:12
URL: http://vad-frida-sa.bloggagratis.se
Postat av: Björn

Några sådana baroner som lord Goldsmith har vi inte i Sverige. Han är för det första en sk life peer, dvs han är baron på egna meriter och titeln går inte i arv. För det andra är han utsedd under socialisten Tony Blairs tid som regeringschef. Det är lite svårt att matcha i Sverige.

2008-03-14 @ 14:29:53
Postat av: Fredric Nomael

Som svensk och numera tyvärr boende i sverige så hade jag tagit första och bästa plan tillbaka till Japan om något sånt skulle koma på tal. Skulle min dotter yvingas till detta så hade jag satt fyr på hennes svenska pass och medborgarbevis framför kungen och sedan viftat med den Japanska flaggan.
Royalismen är ett bittert minne av förtryck och resurskrävande livsstilar.

2008-03-15 @ 02:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0