Hedersbetygelse

Förstår inte hur jag kan ha missat detta: Neil Young har tydligen fått en spindelart döpt efter sig. Frågan är väl hur smickrad man ska känna sig? Inte för att jag har något direkt emot spindlar (jag gillar t.ex. inte smaken), men jag kan definitivt tänka mig mer glamorösa djur att få uppkallade efter sig. Hur som helst, nu återstår väl bara att uppkalla en hästras efter Tori Spelling.

Flit och sprit

Torsdag: Jobbmiddag med inbjuden vetenskapsman från utomlandet. Sprit.
Fredag: Disputation. Hämtar flipperspel utanför stan och bär upp på övervåningen på Smålands. Gravid bordsdam – dubbel snapsranson. Musikansvarig. Sprit. Sänggång 03:20.
Lördag: Kör bil Uppsala–Göteborg kl. 13. Roddar. Sprit. Fotograferar. Högtalarna brinner upp efter 10 minuter. Sprit. Roddar. Taxi. Sprit. Taxi. Förvirrade punkmusiker. Burger King. Brottningsspektakel på Järntorget. Sänggång 05:30.
Söndag: Kör bil Göteborg–Uppsala kl. 13.

image48
Det luktar faktiskt lite bränt.

Begåvningsreserven

Vår tv står på i bakgrunden, och det är ett sånt här underbart ring-in-och-gissa-ordet-program för tillfället. Det aktuella ordet har sju bokstäver och börjar på "bil". En kärring ringde just in och förslog "Renault". Allvarligt talat, VAFAN? Hur ska man kunna respektera andra människor när de är så här jävla korkade?

Lata as

Det finns av någon anledning en jävla massa folk som tycker att det är OK, eller t.o.m. berömligt, att låta bli att plocka undan skräpet efter sig när de äter på snabbmatshak. Argumenten brukar vara:

1. "Jag har minsann betalat för att andra ska plocka undan efter mig!"
2. "De onda snabbmatskedjorna tjänar ändå så mycket pengar, så jag tänker inte göra något gratis åt dem!"
3. "Jag gör landet Sverige en tjänst! Jag skapar jobb!"

Inget av dessa är väl sådär överdrivet genomtänkta. Äter man på McDonald's har man betalat ganska lite, för att få ganska ofräsch mat, väldigt snabbt. Inget mer. Vill man bli uppassad och omhändertagen är det läge att slanta upp och gå på en riktig restaurang. Dessutom är väl den primära anledningen till att snabbmatskedjorna tjänar pengar att folk väljer att äta där, inte att de plockar undan efter sig själva? Ovh vill man skapa städjobb i landet Sverige kan man lika gärna börja bajsa utanför stolen på offentliga toaletter.

Ska det vara så jävla svårt?

Ska det verkligen vara så jävla svårt att låta bli att få ordinära våltäktsmän att framstå som helt balanserade och normala? Finns det någon slags drivkraft liksom? "Nejdu, jag vet PRECIS vad jag ska göra med mitt liv. Jag ska skaffa mig en utvecklingsstörd fru och sälja henne som sexslav. Och jag ska göra barnporr också. Massor av barnporr!"

Lik och barn leka bäst

"Jag är fortfarande övertygad om att domedagen står för dörren, men jag pallar inte den här lukten." Ett skäl så gott som något att ge upp kanske. För två månader sen konstaterade jag att den här storyn redan har allt för att bli årets verkliga höjdare, och då kunde jag inte ens föreställa mig denna underbara subplot med galningar som stannar kvar tillsammans med lik under jorden skulle utveckla sig. Bättre och bättre, dag för dag, indeed.

02:02. Färdig.

image47
Sådärja.

Skärmsting

Sitter framför skärmen mest hela tiden, och hjärnar ruttnar i takt med detta. Idag skulle jag hjälpa en kompis att flytta och lyckades med följande:

1. Tog fel på adress.
2. Ringde fel nummer (till hans jobb) för att få tag på honom.
3. La mig på gräsmattan och väntade.
4. Ringde några gånger till (fel nummer).
5. Efter en halvtimme bestämde jag mig för att leta runt lite, om det kunde vara så att jag tagit fel adress. Insåg då mitt misstag med telefonnumret när jag tittade på telefonen.
6. Ursäktade mig och åkte hem och åt pizza.

Yes, asså!

Äntligen! Nu behöver man aldrig mer försöka lära sig nåt jävla utrikiskt språk. Om tio år kommer alla att ha ett litet chip med Google Translate som implantat i pannan. Och folk som trodde att det skulle krävas nån jävla fisk. Pfft.

Dagens festliga fakta förresten: Om man söker på "translate" på Google, så är första träffen AltaVistas översättningstjänst, inte Googles egen. Ni får jobba på det, grabbar.

image46
Grattis Google! Ni har äntligen utrotat alla språklärare! Här får ni en israelisk tårta.

Kolesterolpanik

Varje gång min kära sambo ringer och säger att hon av en eller annan anledning inte ska äta middag hemma brukar jag ta tillfället i akt att laga till nåt som jag vet inte är hennes favoriträtt. Ganska ofta blir det då en svårt 70-talsinspirerad ädelost-, grädd- och skinkbaserad sås med bandspaghetti. Kommer ni förresten ihåg när det faktiskt hette så? Jag tyckte det var sjukt förvirrande att vanlig spaghetti var rak, medan bandspaghetti av någon anledning var helt trasslig. Hur som helst, denna rätt har med tiden döpts till "instant heart failure" av en av mina kollegor. Och det måste erkännas, den ligger inte direkt i linje med någon bantningsmetod jag känner till.

Igår jobbade min sambo över, och idag hade jag således en rejält tilltagen matlåda innehållande just instant heart failure med mig till jobbet. När jag gick på lunch bad jag min kollega att skicka ner någon hjärt-lungräddningsspecialist till fikarummet om jag inte var tillbaka inom en halvtimme. Väl nere i fikarummet slängde jag ett getöga på UNTs förstasida, och det första jag såg var detta. Jag vet inte om jag ska se det som att jag tryggt kan fortsätta mina vanor, eller om det var någon slags pik från högre ort?

image45
Komsi, komsi, lilla vän. Snart är du i min mage.

Är det bara jag?

När jag lämnade en kommentar borta på Fridas blogg så kom jag att tänka på den här gamla godingen, och kunde inte låta bli att göra ett litet eget inlägg om den. Alltså, the Onion är kanske inte det roligaste som finns här i världen, och det kan vara ganska ojämn kvalitet, men den här artikeln är faktiskt bland det roligaste jag läst i hela mitt liv. Jag känner mig lite ensam, för jag har för mig att sist jag tipsade någon om den så blev det inte ett dugg uppskattat.

Det är för övrigt en fantastiskt rolig enrutare om hur det är att ha tourettes i Nordkorea längst bak i senaste numret av Rocky. Det går i vanlig ordning inte att förklara, så ni får kolla in den när ni ändå håller på.

Sådärja, när tror ni jag får utbetalningsavin från Egmont?

Snickarglädje

image43
Nu är snickeriperiodaren igång igen.

Vaihelvete?

Nån som har ett förslag på hur mycket den här snubben kan väga?Leif Silbersky, korkad eller ond?

Satt och slöläste lite om Riccardorättegången, när jag snubblade över ett citat från Leif Silbersky:

"Det är självklart att jag gick hårt åt vittnet. Jag tycker att det är förkastligt att man sitter och ljuger i ett sådant här mål. Och det här betyder ju att andra kan ha ljugit också, säger han till DN.se."

Uttalandet kommer alltså efter att ett vittne (som pekat ut Silberskys klient som skyldig till misshandeln) erkänt att han ljugit i tingsrätten. Men jag kan inte låta bli att undra: Är sveriges mest kända advokat så korkad att han tror att sannolikheten automatiskt ökar för att andra vittnen i en rättegång ljuger bara för att ett vittne avslöjats med att göra det, eller är han rakt igenom ond och bara utnyttjar tillfället att virra till det lite?


Sannolikt en klassiker.

Finn fem fel

Den här historien stämmer fanimej inte nånstans:

1. Varför stannade inte polisbilen omedelbart när den andra bilen la sig bakom?
2. Hur kunde polisen misslyckas med att följa efter bilen när gubben stack?

Kompetent. Det känns som en logisk omöjlighet att en polisbil blir jagad – för det måste väl vara varje polis önskedröm att förbrytarna liksom kommer stormande självmant?

Utvecklingen går framåt!

image42
"En Big Mac & co. med plusmeny och en AK-5a tack!"

RSS 2.0