Telefonlistan

Har du kysst nummer sju?
Räknas det om det är adressen till Apples support och man har pussat sin laptop?

Har du träffat nummer nio i veckan?
Nja, om vi låter "i veckan" betyder för mindre än sju dagar sen. Och det var faktiskt ganska länge sen jag träffade honom sist innan dess.

Älskar du nummer tio?
Nej, det vore väl att ta i. En gammal flipperspelare.

Är nummer elva en sötnos?
Nej. Eller. Nej, inte en sötnos.

Är nummer femton en bästis?
Nej, honom har jag inte träffat sen i vintras nån gång.

Har nummer sexton gått i samma klass som du?
Nej. Det är ett helt nytt nummer till en person som jag bara träffat en gång, och som jag förmodligen aldrig kommer att ringa till.

Brukar du hänga med nummer nitton?
Nej, inte direkt. En flipperkompis igen, så det är ingen jag träffar längre eftersom jag inte spelar flipper längre.

Är nummer tjugo bra?
Bra? Jag vet inte, men det tror jag. Det är en intressant person som jag träffar väldigt sällan.

Gillar du nummer tjugosex?
Ja. Det är en person som jag gillar att åka skateboard med.

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?
Ja det vet jag, och nej, det har han inte. Inte längre, och förmodligen aldrig mer.

Hur känner du nummer trettioåtta?
High school sweetheart.

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?
Haha! Nej, det är jag inte. No offense, Guffa.

Hur länge har du känt nummer fyrtionio?
Nu råkar det här vara en person som är ganska svår att lära känna ordentligt, men vi träffades första gången för 13 år sen tror jag.

Vadå radion?

"Jaha, och vafan gjorde du på radion då?" Ja, som man skriver får man svar. Jag blev intervjuad med anledning av detta:


Kom eller omkom!

Fläckvis halka

Kom precis till jobbet i rekordtid, efter att ha svängt förbi radion för en snabb intervju vid halv sju-snåret... Det första jag ser när jag kommer fram är ett mail från min syster med följande video i. Enligt uppgift filmat under en enda dag med 39 minusgrader av en trafikövervakningskamera i en rysk tunnel där det droppar vatten från taket. Håll särskilt utkik efter bussen som kommer halvvägs in i videon (den är svår att missa).


Dags att sluta klaga över det svenska vinterväglaget?

En stilla undran

Min sambo sitter just nu och dricker likör och tittar på en brittisk deckare. Hon påstår sig vara 28 år. Jag är skeptisk.

SÅ JÄVLA POPPIS

Sanningsvittnet Aftonbladet rapporterar att kvinnor numera föredrar händiga män framför män med pengar (vissa verkar ju ligga bra till hur som helst). I ljuset av dessa nya rön passar jag på att påpeka att jag är väldigt händig.

Ett svart hål av tidsfördriv

Ibland går tiden fort, ibland går den långsamt. Ibland undrar man vart i helvete de senaste fem timmarna tog vägen. Särskilt den här länken är det bästa jag har sett på internet, någonsin.

Fixat!

Man är väl inte dummare än att man slår två (tre?) flugor i en smäll: fixar cykeln själv och samtidigt glädjer morföräldrarna med ett besök sådär helt otippat. Dessutom får man då ett semilegitimt skäl att inte vara på jobbet. Det var faktiskt (mest) jag som fixade cykeln, även om mannen som fixar med cykeln på bilden är misstänkt lik min morfar.Tror det är internetpremiär för min morfar.


Cykelbrist

Jag behöver en cykel. Det är alltid med ett visst mått av sorg man konstaterar att man har slitit ut ännu en cykel. Ännu en stupad i strid liksom (mest sorgligt någonsin var det ändå att skrota bilen, det vill jag aldrig göra om). Var köper man en rimlig cykel nånstans? Jag har verkligen ingen aning. De senaste fem–sex cyklarna jag har ägt har jag dealat till mig från min morfar, men jag känner att det börjar bli dags att låta honom vila från fixa-cykel-åt-martin-sysslan nu.En sån här kanske?


Tierp - Uppsala: 1 - 0

Har precis skissat färdigt på en liten och enkel, men naggande god skatehall i Tierp. Ni vet, där uppsalabor brukar hävda att fåglarna flyger upochner för att slippa se eländet. Just där.


Grattis Tierp! Här kommer glada tierpsbor att kunna åka skateboard i vinter
om allt går som det ska. Uppsalabor får hålla tillgodo med att låta bli.


Sju spyor

Hittills idag har jag torkat upp sju kattspyor. Berätta igen Celina, vad var poängen med det där kattgräset?

Kontaminerade radiovågor

Hur kommer det sig att TV3 (denna KULTURELLA INSTITUTION!) envisas med att besudla i övrigt fullt fungerande sändningstid med Tomas Ledin, Per jävla Gessle och Patrik Isaksson stup i kvarten? Den lysande programidén "Ensam mamma söker" blir i och med detta i stort sett otittbar. Jag skulle gärna följa Carina, Karina och Carita i deras jakt på Tommy, men det GÅR inte. Och vad är dealen med att speakern måste låta som en telefonsexförsäljare?

Jag har för övrigt kommit fram till en rad nya programidéer på samma tema:

"Ensam emofjortis söker självförtroende"
"Ensam livskriskärring söker afrikansk danspartner"
"Ensam tysk dubbelmörderska söker trovärdighet"
"Ensam SAAB 9000 söker avgassystem"
"Ensam chipspåse söker Martin"

Höstmodet

Och här har ni höstens tröj- och koftmode. Det är mycket rutigt och kaosiga färger i år. Notera även att det något sneda och lite mystiska leendet är tillbaka:Den behöver inte ens knäppas. Den ser fylleknäppt ut med automatik.

I LOVE YOU.

Äntligen blev det kul med barnsjukdomar

Klassiker som mässling, påssjuka och scharlakansfeber är vi vana med sen länge, och det är väl i ärlighetens namn ingen som går igång på dessa traditionella tråksjukdomar längre? Det har sett dött ut på barnsjukdomsfronten en längre tid, men nu tänds åter hoppet. Två nykomlingar, vid namn stjärtfluss och snoppfluss, tågar stolt in på arenan, och bäddar för en intressant framtid inom detta fält.

Det behövs inte så mycket för att liva upp en torsdag.

Oh! Intriger!

E-type är skitförbannad på att Max har använt hans musik, eller nåt som påminner om hans musik, i en reklamfilm. E-type, som ju besitter en inte försumbar mängd street cred, är naturligtvis rasande över att kopplas ihop med något så banalt som en hamburgerrestaurang. "Jag har inte gjort en Dogge", låter E-type hälsa. Ska bli spännande att se hur det här utvecklar sig.

För övrigt är jag sjuk. Jävla bra timing.

Offentliga handlingar

Nu är det ett jävla liv om att förundersökningsprotokollet från de sk. Arbogamorden ligger uppe på piratebay. Nog för att det är lite osmakligt att folk sitter och laddar ner dokument med bilder på barnlik, men är inte själva meningen med offentliga handlingar att de är offentliga? Det här dokumentet går utmärkt att få tag på på konventionell väg (för att inte tala om att det har funnits tillgängligt på nätet på andra håll i åtskilliga veckor, men det ger förstås inte lika saftiga rubriker när man inte kan använda ordet "piratebay"), är det på något sätt relaterat till hur lättåtkomliga de är? Jag förstår verkligen inte det här.

Vissa är professorer

Ibland blir det extra tydligt varför vissa är professorer, och andra inte. Idag satt jag, i egenskap av snille, och funderade en stund på ett problem som jag jobbade med för ungefär ett år sen. Anledningen till att detta dök upp i mitt huvud var att en kollega kom in och ville diskutera lite runt ett liknande problem, och då blev det liksom aktuellt igen. Dessutom har det alltid stört mig att jag aldrig lyckats få någon ordning på det där jag höll på med då, för det kändes då som att det inte borde vara omöjligt. Hur som helst, jag kom till någon slags insikt och kände att jag var en tänkbar lösning på spåret. Till saken hör att flera tidigare kollegor har hållit på med liknande problem, och aldrig riktigt fått någon rätsida på det – så det skulle ligga en liten gnutta prestige i att fixa det här.

Jag frågade min chef (professorn, alltså) om han hade en minut över till att titta på det här. Han är sen tidigare väl införstådd i problematiken och har säkert funderat över det själv litegrann, men förmodligen aldrig tittat på det ordentligt. Det tog honom fem sekunder att konstatera, efter att jag omformulerat problemet utifrån det jag kommit på tidigare, EXAKT vad som var teoretisk fel med alla tidigare försök som gjorts, och som också gjorde att min idé kändes intuitivt riktig. Resultatet är att jag sitter här och undrar om han tycker att jag är korkad som inte kom på det själv, eller smart som åtminstone kläckte idén.

På tal om ingenting alls fick jag för övrigt den här skickad till mig precis nu. Den var rolig. (EDIT: Nu är den inte rolig längre, för hon har tagit bort sin silikonstinna bild.)

Vanlig jävla populism

Det finns få personer i det här landet jag föraktar så mycket som folkpartiledaren och skolministern Jan Björklund. Att major Björklund, som har gjort något av en karriär på att påstå att den svenska skolan är sämst i världen, är ledare för ett parti som påstår sig vara liberalt måste ses som första klassens ironi, alternativt hyckleri. Hur kommer det sig t.ex. att man aldrig längre hör honom använda det mustiga uttycket "runka upp stridskuken" i debatten? Det uttrycket, bättre än något annat, definierar Jan Björklund som person. På andra plats kommer hans envisa och gränslöst populistiska korståg för ordning och reda i skolan. Det ska en major till det.

Sådärja. Nu fick ni ett skittråkigt blogginlägg. Och allt detta för att jag numera, av någon för mig obegriplig anledning, sitter och läser veckogamla SvD till frukost.

Inte bara terror

År 2001 var inte bara året då Dick Cheneys allra våtaste fantasier slog in den 11 september, det var även året då filmer ur den sorgligt förbisedda Polisskolan-franchisen visades 36 gånger i svensk TV. Även om det är sju separata filmer vi pratar om så innebär det alltså att man då kunde njuta av varje enskild film i snitt fem gånger under ett enda år! Eftersom jag verkar ha haft fullt upp med annat då, och inte kunde passa på att njuta under detta finkulturens paradår, så får jag passa på nu.


Stenhårt.

När det nya krockar med det gamla


tjuvtittat.se bjuder på stor humor.

På tal om våldtäkt...

...antar att detta också är Helen Mirrens fel.

"Också den åtalade har medgett att kvinnan sagt nej och sade att han måste bända isär hennes ben."

Frikänd alltså. Och så finns det folk som har mage att konstaterara att det inte är lönt att anmäla våldtäkter. De måste ju vara helt världsfrånvända. Eller rent av onda. Som Helen Mirren.

Huh?

Helen Mirren har hamnat i blåsväder efter att ha uttalat sig om våldtäktsproblematiken i GQ. Inget konstigt i sig, eftersom alla som uttalar sig i frågan brukar hamna i blåsväder. Men den här gången är jag extra förbluffad över vilken totalt hjärndöd kritik hon fått. Mirren har sagt, ordagrant (förutsatt att hon är korrekt citerad):

"I went to a convent school until I was 18 and had never spent a night away from home, or gone to parties. So I was very innocent when I went to college in London and I was living on my own. And I found guys were horrible, mean, rude, insulting and so without feeling."

"I was [date-raped], yes. A couple of times. [But I did not report the assaults because] you couldn't do that in those days."

"[A rape would occur if a woman, voluntarily engaging in sexual activity, said 'no' at the last moment.] But, I don't think she can have a man into court under those circumstances."

"Date-rape is a 'tricky area', [and] one of the subtle parts of the men/women relationship that has to be negotiated and worked out between them."

Jag fattar inte riktigt hur hon kan få kritik för detta. Hon säger sig ha blivit våldtagen i sin ungdom – knappast någon hon bör få kritik för. Hon säger vidare att det inte var någon poäng att anmäla en date-rape på den tiden – sannolikt riktigt, särskilt med tanke på att det inte verkar vara någon större poäng med det nuförtiden heller, och knappast är det hennes fel det heller. Att konstatera att en våldtäkt äger rum om någon som säger "nej", som tidigare sagt/indikerat "ja", tvingas till att ha sex kan knappast heller påstås vara kontroversiellt.

Kritikerna menar att hon med dessa uttalande cementerar uppfattningen om att det inte är lönt att anmäla våldtäkter. Hur man kommer till den slutsatsen utifrån citaten ovan är för mig en gåta. Att konstatera att det inte verkar vara någon större poäng att anmäla en date-rape (om vi utgår från att meningen med anmälningen är att få förövaren dömd) är inte samma sak som att tycka att det är OK att det är så. Jag tycker Helen Mirrens uttalanden är ovanligt nyanserade, och dessutom ganska modiga (inte minst i det kvasimoralkonservativa England).

När toalettbesök blir extra spännande

Vi har på mitt jobb konstanta problem med stopp i toaletterna. Antingen är det någon som häver ur sig enorma bajslass, eller, kanske mer troligt, så är det någon icke-infödd som har problem med det krångliga toapapper-i-toan/pappershanddukar-i-papperskorgen-systemet som vi begagnar här. Detta brukar manifestera sig i form av lustiga lappar på inte helt kosher engelska på toadörrarna i stil med "THE TOILET IS OFF FUNCTION!".

Idag togs så denna upplevelse till nya höjder. Efter en längre tids avstängning var toalett nummer 1 tillbaka på banan. Jag valde att utmanan ödet och besöka just denna toalett. Under mitt besök var det någon som spolade i en angränsande toalett – och då började det bubbla och gurgla i min toalettstol. Inte helt behagligt. När jag sen spolade själv skvätte det upp vatten ur vattenlåset i handfatet. There is definitely something rotten in the state of BMC's plumbing.

RSS 2.0