Pekfingervalsen nästa

Jag har upptäckt att det finns ett ord här i världen som jag inte kan skriva på ett tangentbord utan att det blir fel. Ordet är structure. Oavsett hur mycket jag anstränger mig blir det "strucutre" om jag skriver det i någorlunda normal hastighet. Vad välplanerat då, att min avhandling (så här långt, jag har kanske kommit halvvägs) innehåller ordet 36 gånger.

Global warming, my ass

Jag bjuder härmed på utsikten från mitt kontorsfönster:


Man behöver polarfaraskor för att ta sig till restaurangen!


För exakt ett år sen såg det ut såhär, på en plats ungefär 500 meter österut:


Notera den totala avsaknaden av snö.

Konspiration!

Gräsänkling deluxe

Celina är i Thailand och latar sig på någon strand. Själv jobbar jag till kl. 23. Men när jag kommer hem får jag popcorn och en stadig grogg till middag. IN YOUR FACE!


Vad är väl en bal på slottet?

Lördagsgodis

Jag vet inte vad det är som pågår riktigt, men det sägs vara i Litauen, och man kan väl utgå från att det är sprit med i bilden. Själv har jag råkat ut för någon slags städpsykos, men det verkade så tråkigt att skriva om, så det fick bli såhär istället.


Dive, Forrest! Dive!


På löpet

Som av en händelse tog jag bilen till jobbet idag. Och lyckades efter viss möda fånga löpsedeln som handlade om mig. Nej, inte den om hjärtinfarkt. Även om jag åt kebab till lunch, hamburgare till middag, och chips till... Ehh... Jag vet inte. Men det var Celina som köpte, helt utan min vetskap. Jag festchipsar bara!


Första försöket, i farten.


Trägen vinner.


Skjut tangentbordsdesignern!

Vem är plattnacken som placerade * precis bredvid enter på det svenska tangentbordet? Skillnaden mellan "rm *" och "rm *.dcd" är därför exakt en slintning -- något jag fick erfara idag när jag raderade precis allting i en mapp av misstag. Kul.

Jag urinerar i vasken

Celina gillar Mauro, by proxy. Jag gilllar inte Mauro. Vad är gejen?

Så rätt, men ändå så fel

Nu har ett gäng biskopar skrivit en debattartikel där de förespråkar att trossamfunden ska fråntas vigselrätten – själva äktenskapet skall alltså vara ett strikt statligt (och sekulärt) kontrakt, medan man sedan är fri att fira detta på vilket sätt man själv vill. En eventuell ceremoni i ett tempel för vidskepelse blir därmed juridiskt sett helt obetydlig, helt i linje med vanligt jävla förnuft.

Det här låter ju bra, varenda tänkande människa måste ju hålla med om att det i sak är en sund idé. Problemet är att förslaget kommer från fel håll. För inte så länge sen propagerade ett gäng kristdemokrater för exakt samma sak i DN. Målet för dessa är naturligtvis att präster och pastorer ska få rätt att vägra viga homo-par. Om vi för en stund bortser från att det är helt absurt att det ens ges utrymme för denna debatt i DN (hur stor del av sveriges befolkning bryr sig egentligen om vad ett gäng skenheliga evangelister tycker?), så kan man ju undra varför det här förslaget aldrig har förts fram ordentligt förut? Från rätt håll, alltså. Istället har man gett sig in på någon lags missriktat försök att göra den existerande lagstiftningen könsneutral, vilket, förutom att vara dömt att misslyckas, har gjort att det enda rimliga alternativet har adopterats av galningar som ser det som en slags nödlösning för att få fortsätta diskriminera människor de anser mindre värda. Jag tror inte för en sekund att de som nu propagerar för att trossamfunden ska fråntas vigselrätten egentligen VILL att det ska hända, utan att de ser det som en sista utväg för att slippa tvingas viga bögar.


"Vi offrar hellre vår juridiska position än ger upp vår medeltidsideologi".


Nytt år, nytt liv

Här sitter man hemma, i en soffa, med en laptop, två sovgrisar och två pinfärska sidor text som om allt går som det ska kommer att platsa i avhandlingen. Det är knappt man tror att det är sant.


Sådärja.


Plötsligt händer det!

Celina hittade en chokladask under soffan! Så jävla bra. Nog för att någon gott loss på asken med sina huggtänder, men det är ju insidan som räknas.


My preeeciousssss.

RSS 2.0